Hoe gaat het met je medewerkers? Kom het te weten met de Resilience Scan van B-Tonic

Mensen die goed in hun vel zitten zijn gemotiveerder en vallen minder snel uit. Dat is belangrijker dan ooit nu het zo moeilijk is om gemotiveerde medewerkers te vinden en te houden. De Resilience Scan van B-Tonic peilt naar het mentaal welzijn en de veerkracht van je medewerkers en vat de resultaten samen in een overzichtelijk rapport. Een handige tool om de veerkracht van je team te meten én te versterken.

Dat de eventsector veeleisend is, is bepaald geen geheim. Veel last-minute veranderingen, oplossingen zoeken voor ad hoc problemen, kritiek die niet altijd constructief aanvoelt … Vandaag de dag staan 60% meer werknemers op de rand van een burn-out dan voor corona. Mentaal welzijn wordt dan ook dé absolute topprioriteit voor de bedrijfswereld de komende jaren. Mensen die goed in hun vel zitten zijn immers gemotiveerder en vallen minder snel uit. Dat is belangrijker dan ooit nu het zo moeilijk is om gemotiveerde medewerkers te vinden en te houden.

Recent onderzoek van Deloitte toont dat 68% van de werknemers een beter welzijn verkiest boven stijgen op de carrièreladder. Het is dus essentieel om als werkgever aandacht te schenken aan het duurzaam welzijn van je team en burn-outs te voorkomen. De slagkracht en het succes van je bedrijf zitten immers in de kracht van je team!

De huidige onzekerheden en flexibiliteit maken de druk op dat team groter. Dat heeft niet alleen gevolgen voor hun persoonlijke welzijn, maar misschien ook voor de prestaties van je bedrijf. Daarom is veerkracht opbouwen absoluut cruciaal. Daarbij komt dat het welzijn van je medewerkers je bedrijf meteen ook aantrekkelijker maken voor nieuw talent, klanten en investeerders.

Veerkracht verhogen, hoe pak je dat aan?

Door de veerkracht in je organisatie te meten kom je al een heel eind. De Resilience Scan van B-Tonic gaat al verder dan dat. Niet alleen krijgt iedere deelnemer een persoonlijk advies over hun veerkracht, de Resilience Scan brengt de huidige situatie van je bedrijf ie ook in kaart in een overzichtelijk bedrijfsrapport met een bedrijfsadvies. Zo kan je actie ondernemen om de veerkracht van je team te verhogen!

Hoe is het eigenlijk gesteld met de veerkracht van de medewerkers in onze sector? B-Tonic werkt momenteel aan een benchmarkstudie over veerkracht binnen de verschillende sectoren. Ook in de eventsector. Die benchmark helpt om de stand van zaken in de sector in haar geheel in kaart te brengen. Eventbedrijven die een Resilience Scan laten uitvoeren, helpen dus meteen ook bij deze benchmarkstudie.

Er zijn dus meerdere goede redenen om voor een Resilience Scan te kiezen!

  1. Krijg inzicht in de veerkracht van je team: Door deel te nemen krijg je waardevolle inzichten in de veerkracht van je team. Dat stelt je in staat om gericht actie te ondernemen om het welzijn van je team te verbeteren.
  2. Ontvang persoonlijk advies: Elk van je teamleden ontvangt een persoonlijk advies over hun veerkracht op basis van de verzamelde gegevens. Dat helpt hen om beter met stress om te gaan en zo burn-outs te voorkomen.
  3. Lever een bijdrage aan de eventsector: Je draagt bij aan de kennis en het begrip van medewerkersveerkracht in de eventsector als geheel en levert een kostbare bijdrage aan het welzijn van de sector. Samen maken we de branche sterker, veerkrachtiger en gewapend met een extra dosis emotionele intelligentie.

De investering voor je hele organisatie bedraagt slechts 24,99 EUR exclusief BTW, voor een onbeperkt aantal deelnemers. Hiervoor krijg je een bedrijfsrapport met waardevolle inzichten in de veerkracht van je team en voor elke deelnemer een persoonlijk advies.

Meer informatie over de Resilience Scan van B-Tonic vind je hier.

Photo by Fox on Pexels: https://www.pexels.com/photo/group-of-people-watching-gray-laptop-computer-1595387/