Nieuws

Travailler dans le secteur de l’événementiel : pas évident, mais cela vous rend heureux cover

Werken in de eventsector: niet evident, maar je wordt er wel gelukkig van

Het ondernemersvertrouwen in ons land is laag en is sinds het begin van de coronacrisis in 2020 en de daaropvolgende energiecrisis in 2021 nauwelijks gestegen. Deze voorzichtigheid is helaas ook te merken in de eventsector, wat een rem kan zijn op investeringen en het aanwerven van personeel. Dat blijkt uit de resultaten van het tweede kwartaalonderzoek dat Event Confederation samen met onderzoekspartner iVOX in april 2024 heeft uitgevoerd bij 115 event professionals in België.
Lees meerWerken in de eventsector: niet evident, maar je wordt er wel gelukkig van
De grootste digitale belevingsarena van het Europese vasteland staat in Hasselt: welkom in de Corda Arena! cover

De grootste digitale belevingsarena van het Europese vasteland staat in Hasselt: welkom in de Corda Arena!

De hypermoderne Corda Arena wordt met zijn 10.000 m² de eerste hoogtechnologische belevingsarena van het Europese vasteland. De opening staat gepland begin 2026 maar je kan al eens gaan kijken tijdens de fieldtrip die de Event Confederation deze zomer organiseert.
Lees meerDe grootste digitale belevingsarena van het Europese vasteland staat in Hasselt: welkom in de Corda Arena!
Belgium twelve points! cover

Belgium twelve points!

Ook al doet België niet mee in de finale van het Eurovisiesongfestival dit jaar, onze douze points hebben ze al! De show zou immers helemaal niet hetzelfde zijn zijn zonder onze Belgische eventbedrijven. Daar zitten ook BESA-leden bij. We zetten hen graag even in de kijker.
Lees meerBelgium twelve points!
Le secourisme canin, une formation Protection Unit pour les amoureux des animaux ! cover

Eerste Hulp bij Honden, een Protection Unit training voor dierenliefhebbers!

RTL info. heeft een mooie reportage gewijd aan de opleiding Eerste Hulp bij Honden die de Protection UNIT Academy net heeft gelanceerd! BESA member Protection UNIT, bekend om zijn hondenbrigade en zijn trainingscentrum dat meer dan 80 verschillende soorten trainingen aanbiedt, heeft die twee specialismen gecombineerd in dit nieuw type training voor zowel professionals als het grote publiek.
Lees meerEerste Hulp bij Honden, een Protection Unit training voor dierenliefhebbers!