Waregem Koerse: al 177 jaar futureproof

Deze zomer organiseert de Event Confederation opnieuw een aantal field trips die inzicht geven over de manier waarop evenementen op een duurzame manier kunnen worden georganiseerd. Zo worden we op 23 augustus verwelkomd door BESA member Bram Vandewalle (Green Panther) op Waregem Koerse.

Waregem Koerse is één van de oudste sportevenementen in ons land. Al sinds 1847 worden op de racetrack van Waregem elk jaar eind augustus tienduizenden mensen verwacht, al dan niet getooid met opmerkelijke hoeden en een aardig zakcentje om te wedden op zak. Na 177 jaar en ondanks twee wereldoorlogen, een paar financiële crisissen en corona is het evenement nog steeds relevant. Weinigen doen het hen na. Maar hoe doe je dat, je event futureproof maken en ervoor zorgen dat het de landmark van de regio wordt zodat het ook relevant blijft na 177 jaren?

BESA member Bram Vandewalle (Green Panther) vertelt er ons alles over tijdens de fieldtrip die de Event Confederation op vrijdag 23 augustus organiseert rond het thema duurzaamheid. Met zijn Green Panther Virtual Summit maakte hij ons vorig jaar al duidelijk dat aandacht voor duurzaamheid niet betekent dat je je enkel moet richten op de groene en milieuaspecten van je bedrijf en dat focussen op duurzaamheid niet betekent dat je de netto winst van je bedrijf verlaagt en met andere woorden geld verliest. Het beste voorbeeld hiervan is Waregem Koerse.

Meer info en inschrijven (first come, first served!) : https://event-confederation.be/academy/field-trip-waregem-koerse-veilige-en-futureproof-events/