Opleidingen Podiumkunsten.be

Podiumkunsten.be heeft in mei een reeks workshops rond video en netwerken op de planning staan. Interesse? Meer info en inschrijven kan via hun website.

Een van de kerntaken van het Sociaal fonds voor de podiumkunsten van de Vlaamse Gemeenschap (PC 304) is de podiumkunsten- en muzieksector opleidingskansen bieden. Daarom organiseren zij permanent opleidingen op maat van de sector over een breed spectrum aan thema’s zoals veiligheid en welzijn, meerstemmigheid, technisch-artistieke opleidingen en veel meer. Dat kan zowel online zijn als live, op locatie.

In mei organiseert Podiumkunsten.be opnieuw een aantal interessante workshops rond video en netwerken. Die zijn gratis voor iedereen die werkt in PC 304 (via het jaarlijks opleidingskrediet van 600 EUR). Je kan ook betalen met de KMO portefeuille.

06/05: Video Workshop Voor Technici

Deze opleiding is gericht op AV technici die hun basiskennis over video in de eventsector willen bijschaven en dieper willen ingaan op de praktische en technische kant van verschillende videoapparatuur. Lesgever: Kristof Nys, Betterlive.

13/05: Technische Communicatie Voor Niet-Technici

Bedoeling van deze opleiding is om de communicatie tussen 'niet-technici' (diverse profielen) en technici betrokken bij een voorstelling te optimaliseren. Het uitgangspunt is een voorstelling in een gemiddeld cultuurhuis, maar waar nuttig wordt ook ingegaan op het werken op locatie. Lesgever: Chris Van Goethem.

14/05: Netwerken Voor AV Toepassingen – BASIS

Deze opleiding richt zich tot AV technici die hun basiskennis over netwerken willen bijschaven en iets dieper willen ingaan op de praktische kant van verschillende AV netwerkprotocollen. Lesgever: Pita Tanghe, Betterlive.

15/05: Netwerken Voor AV Toepassingen – GEVORDERDEN

Deze verdiepingsdag richt zich tot AV technici die hun kennis over netwerken willen bijschaven. Eerdere deelname aan de basismodule of uitgebreide kennis van IT zijn vereist. Lesgever: Pita Tanghe, Betterlive.

Maar dat is dus lang niet alles. Op de website van Podiumkunsten.be vind je het volledige overzicht en kan je meteen ook inschrijven.

Foto: Podiumkunsten.