Festivak: duurzaamheid als rode draad voor de editie 2023

Op 22 en 23 november zien we de Belgische eventscene weer verzameld tijdens Festivak in de Nekkerhal in Mechelen. Thema van het event is duurzaamheid. BESA doet natuurlijk ook mee. Kom ons bezoeken op stand 200!

Al ruim 25 jaar komt de Belgische eventwereld bij elkaar op Festivak om met (nieuwe) leveranciers in contact te komen, inspiratie en kennis op te doen en oplossingen te vinden voor een succesvol event. Dit jaar wordt het event georganiseerd op 22 en 23 november 2023 in de Nekkerhal in Mechelen.

Hét thema van Festivak 2023 is duurzaamheid: veel organisatoren hebben de ambitie om hun operatie te verduurzamen en hun footprint te verkleinen. Maar hoe doe je dat? Welke impact heeft dit op je begroting en de beleving van je bezoekers? Wat zijn de best practices en welke oplossingen zijn er beschikbaar voor de eventsector? Op 22 en 23 november leer je alles over hoe je succesvol kan verduurzamen. Als je het hebt over duurzaamheid, dan wordt vaak de ecologische kant bedoeld. Op Festivak wordt ook de sociale kant van dit thema belicht. Aan bod komen onder meer duurzame energie, mobiliteit, food & beverages en sociale duurzaamheid.

Uiteraard geeft Festivak zelf het goede voorbeeld. Bij een duurzame beurs kun je denken aan het werken met zoveel mogelijk gerecyclede materialen. Dit geldt zowel voor de stands, het tapijt in de stands en in het gangpad, de badges en herbruikbare lanyards. De catering is aangepast met meer duurzame opties en er wordt gewerkt met zo min mogelijk plastic materialen. Op de beursvloer zelf wordt al het afval verzameld via de BrickBin, een afvalbak van 100% gerecycled materiaal. De BrickBin is een duurzame afvalbak om afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor werken bezoekers en deelnemers mee aan een beter milieu.

Festivak is natuurlijk méér dan alleen een goed gevulde beursvloer met interessante deelnemers. Ook het inhoudelijke programma is elk jaar opnieuw de moeite waard met sprekers die graag hun expertise delen met het aanwezige publiek. Rond duurzaamheid kan je alvast de keynotes van Stijn Lambert, oprichter Ecofest, en  Sabine Plingers, beleidsmedewerker duurzame evenementen en cateringmateriaal bij OVAM, in je agenda zetten. Zij geven je met plezier tips & tricks om een duurzaam evenement te organiseren.

Meer informatie over Festivak vind je hier: https://www.festivak.be/nl. Inschrijven is gratis. En natuurlijk ben je meer dan welkom op onze BESA stand!