We zijn op zoek naar jou!

Alle eventfederaties draaien zo goed als volledig op vrijwilligers, mensen met een drukke eventjob die toch tijd vrijmaken voor hun federatie. Dat is ook bij BESA zo. We kunnen extra hulp dus goed gebruiken. Mogen we op jou rekenen om als werkend lid mee de handen uit de mouwen te steken?

Onze sector floreert maar net als overal kan het soms toch net iets beter en sneller. Aan die verzuchtingen proberen wij en onze collega eventfederaties een antwoord te bieden. We horen wel eens dat het allemaal frustrered veel te traag gaat en net als jullie zijn wij daar dikwijls ook gefrustreerd over.

Waar velen niet bij stil staan is dat al onze eventfederaties zo goed als volledig op vrijwilligers draaien, leden die in het belang van ons allemaal tijd vrijmaken in hun drukke agenda. De mensen van BESA bijvoorbeeld zijn allemaal mensen die op de werkvloer staan. Het zijn AV-technici, event managers, freelancers, … die tussen hun eventprojecten door en veelal onbezoldigd iets doen voor BESA. En het zijn heus niet allemaal bedrijfsleiders van grote bedrijven die het werk kunnen laten doen door hun personeel.

Wat doen die vrijwilligers dan zoal, vraag je?

  • Ze wonen vergaderingen bij van de Hoge Raad, de FOD Economie of Binnenlandse Zaken om mee de krijtlijnen uit te zetten van het beleid of op de rem te duwen als het nodig is. Denk aan het dossier van de halogeenvrije kabels dat nog altijd niet helemaal is uitgeklaard.
  • Ze steken tijd in de Event Confederation zodat die het gezicht kan zijn van onze sector.
  • Ze organiseren werkgroepen en gesprekken rond thema’s die hun nauw aan het hart liggen en waar druk op de overheid misschien nodig is, zoals de werkgroep Safety & Standards die zopas heropgestart werd.
  • Ze organiseren backstage tours bij interessante bedrijven en projecten, gelegenheden om elkaar te ontmoeten en informeel bij te praten met de collega’s uit de sector, babbelen zich schor op eventvakbeurzen zoals Festivak, enz. …
  • Ze verzamelen nieuws uit de sector, schrijven nieuwsberichten en newsletters met informatie die interessant kan zijn voor de collega’s, maken vertalingen, grafisch werk, webbanners en social posts, onderhouden de website, enz. …

Het is een hele lijst en en dan zijn we waarschijnlijk nog wel wat vergeten. Vele schouders maken het werk licht(er), en dus zijn we op zoek naar extra hulp om al dat werk achter de schermen wat beter te verdelen en misschien ook wat sneller te doen gaan.

Misschien heb jij wel tijd en zin om mee te helpen bij één van de dingen die hierboven zijn opgelijst. Misschien zit jij met een probleem waarover je met de collega’s wil overleggen in een werkgroep zodat het samen kan worden aangepakt. Misschien wil jij ook wel eens een halve dag op Festivak de stand bemannen. Het zijn maar enkele voorbeelden. We kunnen jouw inbreng – hoe beperkt je die misschien zelf vindt – goed gebruiken. Elke hulp wordt zeer geapprecieerd.

Wil je meehelpen? Stuur een mailtje naar petra@besa.be of beter nog, geef haar een belletje op +32 (0)3 330 10 01.

P.S. Nog goed om weten: iedereen die achter de schermen meehelpt wordt officieel beschouwd als een ‘werkend lid’. Werkende leden hebben stemrecht bij de verkiezing van de Raad van Bestuur. Die Raad van Bestuur wordt overigens ook gekozen uit de werkende leden.

Image by rawpixel.com on Freepik