Toekomstvisie eventsector: een memorandum voor onze beleidsmakers

De verkiezingen van 2024 zijn niet meer zo veraf. Daarom willen we nu reeds concrete suggesties voor onze sector onder de aandacht brengen van de politiek. Heb jij oplossingen voor problemen of ideeën die de sector ten goede komen? We horen het graag!

De afgelopen paar jaar hebben duidelijk gemaakt dat een korte lijn naar de politiek zijn vruchten afwerpt. Met de verkiezingen van 2024 in het achterhoofd, willen we daarom nu reeds die dingen die voor ons belangrijk zijn op de politieke radar zetten.

Samen met de andere eventfederaties onder de vlag van de Event Confederation hebben we daarom een draft van memorandum opgesteld waarin we onze ambities en toekomstvisie met betrekking tot onze sector duidelijk maken voor de politieke partijen die na de verkiezingen het nieuwe regeerakkoord zullen schrijven.

In die ambitienota willen we niet alleen de concrete pijnpunten meegeven waar we in de sector mee worden geconfronteerd, maar ook mogelijke oplossingen en ideeën aan de politiek aanreiken om deze pijnpunten weg te werken.

Die ambitienota schrijven we graag samen met jou!

We hebben samen met de andere federaties al een kladversie gemaakt (die je als BESA-member kan opvragen bij Petra: geef een belletje naar +32 (0)475 67 77 76 of mail naar petra@b-esa.be, mag ook in het weekend!) maar zoals altijd willen we hier ook graag jouw input voor hebben.

  • Met welke problemen word jij geconfronteerd?
  • Heb je suggesties of ideeën om onze sector beter te maken en te doen groeien?
  • Misschien zijn er dingen die we over het hoofd hebben gezien of die meer aandacht verdienen?

We horen het graag!

Stuur een mailtje naar Petra (petra@b-esa.be) of Juul (juul@b-esa.be) met jouw concrete ideeën en constructieve feedback. De deadline  hiervoor is vrijdagavond 23 juni! We groeperen alles zodat we de week erna een definitieve versie van het document hebben die we aan de politiek kunnen bezorgen.

Het voorlopige werkdocument is opgesteld in het Nederlands, maar de finale versie van het Memorandum wordt uiteraard zowel in het Nederlands als het Frans opgesteld.

Photo by Max Böhme on Unsplash