Belgium twelve points!

Ook al doet België niet mee in de finale van het Eurovisiesongfestival dit jaar, onze douze points hebben ze al! De show zou immers helemaal niet hetzelfde zijn zijn zonder onze Belgische eventbedrijven. Daar zitten ook BESA-leden bij. We zetten hen graag even in de kijker.

Vanavond stemmen weer meer dan 150 miljoen kijkers af op het Zweedse Malmö, waar de 68ste editie van het Eurovisiesongfestival plaatsvindt, met 25 landen die strijden om de eerste plaats. Meer dan 700 medewerkers werken mee voor en achter de schermen van de show van het jaar. Die show is opnieuw een staaltje van entertainment tech vernuft met een fantastisch set design en de crème de la crème van showtechniek. En ook al doet Mustii niet mee vanavond, toch mogen we als Belgen fier zijn, want die crème de la crème is ook een beetje Belgisch (en BESA!).

De schitterende video die onlosmakelijk deel uitmaakt van de show worden gemanaged door Eurovision Head of Video Hans Cromheecke (AV Wizard).

Wie het publiek wild zag worden met duizenden LED-wristbands die enthousiast mee dansten met de muziek had dat te danken aan Rahel Feidler (Showtime Entertainment Services).

Het is minder zichtbaar in de show maar het is dankzij de slimme stagingtechnologie van WICreations dat elke deelnemer aan de wedstrijd on stage zijn ding kan doen.

En er zou geen show geweest zijn zonder het powerteam van The Powershop. Zij zorgden voor de stroom voor zowel de show als de broadcast, met een heel package inclusief grid, batterij, ups en groene HVO generatorstroom.