Grensoverschrijdend gedrag kan nooit door de beugel. Het Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag biedt hulp en een luisterend oor, en dat zonder oordeel en in alle vertrouwen. Om grensoverschrijdend gedrag te (h)erkennen en personen die hiermee in aanraking zijn gekomen de weg te wijzen naar het meldpunt, werd de campagne ‘Misschien’ gelanceerd.
Slachtoffers van intimidatie, seksuele intimidatie en geweld binnen organisaties en sectoren waarvoor de Vlaamse overheid bevoegd is kunnen sinds september 2023 terecht bij één meldpunt, het Vlaams meldpunt grensoverschrijdend gedrag.
Om grensoverschrijdend gedrag te (h)erkennen en personen die hiermee in aanraking zijn gekomen de weg te wijzen naar het Meldpunt, werd de campagne 'Misschien’ gelanceerd. De campagne wordt gericht verspreid in de sectoren waar het Meldpunt voor bevoegd is: de sport-, cultuur-, media-, jeugd- en onderwijssector. De campagne heeft een tweeledige boodschap: (h)erken grensoverschrijdend gedrag én meld het. Want bij het Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag zijn er geen ‘misschiens’. Elke melding wordt ernstig genomen.
In elke organisatie of sector kan grensoverschrijdend gedrag voorkomen. Het Meldpunt roept iedereen op om zich mee achter de campagne te scharen en de campagne te verspreiden. We geven met BESA graag gehoor aan deze oproep. Zo kunnen we mee helpen om iedereen die er nood aan heeft de weg te wijzen naar het Meldpunt.
Wil je zelf ook aan de slag, dan kan je gebruik maken van de digitale toolkit die werd gelanceerd. In de digitale toolkit vind je allerlei materiaal dat je eenvoudig kan integreren en verspreiden via je eigen communicatiekanalen: printklare affiches, digitale banners, assets voor social media, … Je vindt de toolkit hier: https://www.vlaanderen.be/vlaams-meldpunt-grensoverschrijdend-gedrag/acties-en-campagnes