Nieuw: kwaliteitslabel voor luchtzuiveringsinstallaties

Sinds 18 mei 2024 moeten luchtzuiveringsinstallaties beschikken over een label van de FOD Volksgezondheid. Kies dus zeker voor een installatie met de juiste accreditaties indien je wil investeren in zo’n systeem!

De coronacrisis zette de kwaliteit van de binnenlucht definitief op de radar, niet alleen in scholen en bedrijven maar ook tijdens evenementen en in tijdelijke infrastructuur. Er kwam een wetsvoorstel rond de kwaliteit van de binnenlucht in eventlocaties maar dat voorstel werd nog niet omgezet in concrete (en haalbare) maatregelen. Gezien de verkiezingen komt het waarschijnlijk ook niet opnieuw op de agenda voor 2025.

Eén ding dat wel al werd beslist is het kwaliteitslabel dat producenten en importeurs van luchtzuiveringsinstallaties vanaf 18 mei 2024 moeten aanvragen bij de FOD Volksgezondheid. Denk je er aan om toch al te investeren in een aangepast luchtzuiveringssysteem, zorg dan zeker dat de installatie die je kiest beschikt over de juiste accreditaties.  De FOD Volksgezondheid zal in de zomer van 2024 een een gids publiceren met praktische informatie en een lijst van erkende installaties.

Meer informatie over de betreffende wetgeving en het kwaliteitslabel vind je hier:

Photo by Meritt Thomas on Unsplash