Aan de slag met de Meeting- en Congresbarometer van Toerisme Vlaanderen

Heb je een eventlocatie in Vlaanderen en wil je die sterker profileren en je positie ten opzichte van je concullega’s optimaliseren? Maak dan gebruik van de Meeting- en Congresbarometer van Toerisme Vlaanderen.

Met de Meeting-en Congresbarometer ontwikkelde Toerisme Vlaanderen samen met de stedelijke congresbureau’s een handige tool met een benchmark- en rapportagemodule die het mogelijk maakt om extra inzichten te krijgen in je eigen activiteit en die in je regio. Je kan je eigen resultaten van de afgelopen maanden/jaren raadplegen​ maar die resultaten ook vergelijken met de rest van de sector. Het gaat dan om data zoals deelnemersaantallen, eventduur, en de sectoren die evenementen organiseren. Met die informatie kan je je eventvenue beter profileren en je concurrentiepositie verbeteren.

De tool kan je dan ook helpen bij strategische en operationele planningen, om je congreswerking onderbouwd verder uit te werken, en als basis voor verdere ondersteuning en professionalisering van je werking.

Met de hulp van de Meeting- en Congresbarometer wil Toerisme Vlaanderen de meeting- en congresactiviteit in Vlaanderen beter in kaart brengen en onze regio verder te laten groeien als internatonale topbestemming voor congressen en andere events.

Download hier de presentatie over de Meeting- en Congresbarometer.