BURN. Van brandgevaar tot burn-out. Een brandend actuele expo in het Industriemuseum in Gent

In het Industriemuseum in Gent loopt momenteel de expo ‘BURN. Van brandgevaar tot burn-out’. Via nagebootste kantoorruimtes, unieke affiches en pakkende getuigenissen leren bezoekers over veiligheid en welzijn op het werk sinds 1800, en het gaat over méér dan alleen kommer en kwel.

Nog tot en met zondag 3 september 2023 komen bezoekers in deze interinteractieve expo  meer te weten over de geschiedenis van veiligheid, gezondheid en welzijn op de werkvloer tussen 1800 en vandaag. Van brandgevaar tot burn-out, van arbeidsongeval to ergonomie, van prikklok tot preventie.

Het Industriemuseum slaagt er steeds in om onze industriële geschiedenis te koppelen aan brandend actuele thema’s en doet dat op een heel toegankelijk e manier. De expo ‘Burn’ toont hoe sterk de werkvloer door de jaren veranderde. De expo belicht die evoluties op de werkvloer via tal van creatieve invalshoeken. BURN heeft daarbij niet enkel oog voor kommer en kwel, maar ook voor het positieve, van pauzes en schafttijden tot collegialiteit en zingeving.

Ontdek de werkomstandigheden van mijnwerkers, de kantoormeubelen van weleer en beklijvende audio- en videogetuigenissen. Link röntgenfoto’s van ziektes met het juiste beroep. Neem plaats in een retro kantoortje. Kies je favoriete tegelspreuk rond werk versus vrije tijd. En beluister je favoriete schafttijdanekdote met een simpele druk op de koffieautomaat.

Bundel de krachten met je collega’s of vrienden voor een heuse teambuilding. Duik in de lettercollectie van het museum en ontwerp en druk in kleine groepjes je favoriete werkslogan op A3-formaat. Ideaal om nadien op te hangen op je werkplek.

Meer info & tickets via www.industriemuseum.be.