Blijf mentaal gezond in coronatijden

Het zijn rare tijden. En die doen wat met een mens. Daarom is het belangrijker dan ooit om aan je mentale weerbaarheid te werken. Het initiatief “Iedereen OK?” kan je daarbij helpen.

Corona maakt ons onrustig. Logisch, want we zitten op elkaars lip, ervaren onzekerheid en voelen ons machteloos. Om ervoor te zorgen dat iedereen kan blijven functioneren, biedt het initiatief “Iedereen OK?” eerstelijnsondersteuning in de vorm van een interventie.

Deze online interventie kan je helpen om je kalmer te voelen en te blijven functioneren. Het is een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan van ongeveer vijfenveertig minuten. Je kan het alleen doorlopen of met je huisgenoten.

De interventie is opgebouwd aan de hand van een wetenschappelijk onderbouwde en bewezen effectieve aanpak voor de verwerking van trauma’s. Door middel van oogbewegingen wordt geprobeerd om emotionele reacties af te zwakken, zodat het lichaam zich kan aanpassen aan de nieuwe realiteit. Elke Van Hoof, initiatiefneemster van deze website, is zelf trauma-expert.

Je vindt de online interventie hier: https://www.iedereenok.be/

Photo by engin akyurt on Unsplash