Waar zijn de vrouwen in de backstage crews?

Dames, vullen jullie de enquête van WILM (Women In Live Music) in? De organisatie verzamelt gegevens over hoeveel vrouwen er backstage werken in de live muziekindustrie en in welk land ze actief zijn.

Als het over backstage crews gaat, heeft men het wel eens over de ‘Men In Black’. Maar die MIB worden steeds vaker WIB – Women In Black. Gelukkig maar! WILM – Women In Live Music – wil graag gegevens verzamelen over hoeveel vrouwen er eigenlijk werken in de live muziekindustrie en in welk land ze actief zijn. De bedoeling is om de backstage crews diverser te krijgen.

Dus, ladies, of je nu een nieuwkomer of een ancien bent, of misschien zelfs al uit de sector bent gestapt, vul zeker hun bevraging in. Je hebt er nog geen minuut voor nodig voor nodig (als je nog een paar extra minuten hebt, dan mag je meteen ook deel 2 invullen, over welzijn) en de bevraging is anoniem. Aarzel ook niet om ze door te sturen naar je vrouwelijke collega’s!

Je vindt de bevraging hier: https://www.surveymonkey.com/r/PBKWD3Q

WILM is een organisatie voor zij die werken in technische of organisatorische functies in de live industrie. De organisatie werd in 2018 opgericht met als doel vrouwen en andere minderheden in de live muziekindustrie te verenigen in een gezamenlijk netwerk in heel Europa. Via dat netwerk kunnen kennis, skills en jobs geshared worden zodat er meer diversiteit in de backstage crews komt. En die backstage mag je ruim nemen: sound engineers, merchandise, tour managers, lighting designers, riggers, promoters, backliners, catering, stage managers, stylisten, stagehands, truckchauffeurs enz. … Al die profielen vind je terug in de Crewlist op hun website: www.womeninlivemusic.eu/crewlist