Club Green, een duurzaamheidcongres voor (toekomstige) eventmanagers – 25/04

Duurzaamheid is een onderwerp waar je tegenwoordig niet meer omheen kan kijken. We geven dan ook graag wat extra ruchtbaarheid aan Club Green, een conferentie rond duurzaam organiseren op 25 april 2023 in Antwerpen.

Het event is de bachelorproef van 5 laatstejaarsstudenten Event- en Projectmanagement aan KdG Hogeschool in Antwerpen  die duurzaamheid enorm belangrijk vinden, zowel in de eventsector als op persoonlijke vlak. Omdat dit onderwerp volgens de organiserende studenten niet genoeg aan bod komt in hun eventopleiding en zij  dus wat op hun honger bleven zitten, beslisten ze zélf actie te ondernemen. Het resultaat is Club Green,  een duurzaamheidscongres voor zowel toekomstige als huidige eventmanagers.

Club Green sluit aan bij het duurzaamheidsevenement NEXT Student Summit 2023 dat de Arteveldehogeschool organiseert op 24, 26, 27 en 28 april en waar we het al eerder over hebben gehad. Tijdens dit internationale evenement werken studenten actief rond het verduurzamen van de eventsector. Aangezien beide events dezelfde doelen en belangen delen, was het een logische keuze van beide hogescholen om de handen in elkaar te slaan.

Het event start met een keynote door Loop Impact over duurzaam ondernemen. Loop Impact is een organisatie die zich richt op duurzaam ondernemerschap. Samen met hun partners werken ze aan een betere toekomst voor mens, economie en planeet. Dit doen ze aan de hand van coaching, workshops en andere impactvolle events, waar alles draait rond duurzaamheid.

Daarna worden verschillende thema's uitgelicht die een impact hebben op de duurzaamheid van events, zoals stroom, food& beverage, transport, logistiek, enz. … met o.a. Zap Concepts, Too Good To Go, Utopia Events, AB Inbev en Levi Party Rental.

Ook de ervaren eventmanagers van Livenation, Paradise City en Sfinks komen hun ervaringen delen over het implementeren van oplossingen in het veld. Het wordt ongetwijfeld een interessant gesprek want events van dergelijke omvang staan immers voor grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid.

Het event richt zich naar eventmanagers en toekomstige eventmanahers. Na afloop is er dan ook tijd om te netwerken en kennis uit te wisselen, met als afsluiter een heuse afterparty.

Meer info:

  • Datum: 25 april 2023 van 13u00 tot 21u00 (gevolgd door een afterparty tot 00u00)
  • Waar: Plein Publiek Antwerpen, Zonnestroomstraat 2A, 2020 Antwerpen
  • Tickets kosten 15 EUR en zijn te koop via www.clubgreen.be