beMatrix wint niet één maar twee prestigieuze iF Design Awards!

BESA member beMatrix won dit jaar met de Fast Clamp en de LEDskin P1.5 niet minder dan twee prestigieuze iF Design Awards! Het bedrijf kreeg topscores van de jury.

BESA member beMatrix kennen we natuurlijk van het innovatieve aluminium framesysteem voor evenementen en standenbouw dat modulaire en duurzame stands mogelijk maakt. In 2017 lanceerde het bedrijf als eerste het bekroonde LEDskin, een LED-systeem dat naadloos geïntegreerd is in het beMatrix framesysteem, en het won er toen prompt een iF Design Award mee.

De wereldberoemde iF Design Awards zijn één van de meest prestigieuze designprijzen in de wereld. Elk jaar nemen enkele duizenden ontwerpers, architecten en bedrijven van over de hele wereld deel om hun ontwerp te laten beoordelen door onafhankelijke ontwerpexperts, onder de auspiciën van de iF Design Foundation die de wereldwijde impact van design wil benadrukken. Alleen de beste ontwerpen halen de selectie.

beMatrix won dit jaar niet minder dan twee iF Design Awards! Het bedrijf werd met de Fast Clamp en de LEDskin P1.5 geselecteerd uit meer dan 10.000 inzendingen uit ongeveer 70 landen. 132 juryleden onderzochten de twee nieuwe beMatrix-producten kritisch en gaven fantastische scores in de categorieën differentiatie, vorm, functie, idee en impact. Meteen goed voor twee iF Design Awards!

Fast Clamp connectors voor aluminum frames

Van de 10.807 inzendingen won de beMatrix Fast Clamp in de discipline ‘product’ in de categorie ‘industry and tools’. De Fast Clamp is de eerste single one-hand connector die een duurzame en snelle verbinding vormt tussen twee aluminium frames. Door middel van deze connectors wordt het supergemakkelijk om beMatrixframes aan elkaar te bevestigen en dat bovendien in een handomdraai. Het resultaat is een betere, snellere, sterkere en groenere standenbouw.

LEDskin

LEDskin is een product voor de bouw van beursstands. De elementen kunnen in elke combinatie worden geplaatst om grote videoschermen van verschillende vormen te creëren. Een individuele module kan snel worden verwijderd en vervangen. Ondanks de materiaaldikte van slechts 62 mm kunnen alle kabels aan het zicht worden onttrokken. De achterkant van zo'n wand kan bekleed worden met textiel of panelen.

Samen met Unilumin creëerde beMatrix begin 2024 een nieuwe generatie LEDskin met een nieuwe designtaal & verbeterde displayspecificaties. Dankzij het robuuste ontwerp van de hoogwaardige LEDskin-modules met een pixelafstand van 1,5 mm met hoogwaardige COB Flip Chip LED-technologie zijn er meer integratiemogelijkheden. Het is bovendien de eerste LED-module van dit type die beschikbaar is in de verhuursector.

De jury gaf een topscore voor deze innovatie en kroonde LEDskin P1.5 tot IF Design Award 2024 winnaar in de discipline ‘product’ en categorie public/retail.

Meer info over de iF Design Awards vind je hier: https://ifdesign.com/en/