Het Belgische BattleKart wint felbegeerde AV Project of the Year Award op ISE2024

Panasonic kondigt trots aan dat Battlekart, de succesvolle franchise die Panasonic VMZ-projectoren gebruikt om de spanning van elektrisch karten te combineren met het plezier van videogames, het felbegeerde AV-project van het jaar gewonnen heeft op ISE 2024 in Barcelona.

BattleKart is een unieke en spannende ervaring die videogames, augmented reality en elektrisch karten combineert. Een catalogus met games biedt een reeks verschillende racecircuits die op de vloer worden geprojecteerd. Terwijl ze door het spelgebied racen in hun elektrische go-karts hebben spelers interactie met elkaar en met de AR-omgeving.

Je dient statistics, marketing cookies te accepteren om deze content te kunnen bekijken.

De karts kunnen communiceren met de geprojecteerde omgeving en andere karts dankzij gepatenteerde lokalisatietechnologie en server-side spelbeheer. Bovendien gebruikt elke speler zijn bonussen via knoppen op het stuur en ontvangt hij allerlei nuttige informatie in realtime op een scherm dat op het chassis van de kart is gemonteerd.

Stel je dus een levensgrote videogameconsole voor waar je als speler in zit en die je een meeslepende ervaring biedt, ongeacht of je ervaring hebt met racen of videogames. De geavanceerde, discrete technologie zorgt voor een optimale ervaring. Het resultaat is origineel, leuk en inventief. Een unieke cocktail om je zintuigen te prikkelen!

Dat vond ook de jury van de Integrated Systems Europe 2024 Awards. Het project dat de fysieke rijervaring combineert met dynamische AR-projectiemapping heeft samen met partner Panasonic de AV Project of the Year Award gewonnen. Die award is een erkenning voor jaren van onderzoek en ontwikkeling voor de innovatieve entertainment franchise.

BattleKart begon als een eenvoudig idee en een eindexamenproject voor toekomstige ingenieurs. Het opende in 2015 een eerste complex in Moeskroen. In 2019 genereerde het bedrijf een omzet van 1,7 miljoen euro. Tegen september 2023 waren er al 27 BattleKart complexen in 5 Europese landen en in het Midden-Oosten en hadden al meer dan een miljoen spelers BattleKart gespeeld. De award is de kers op de taart.

Integrated Systems Europe (ISE) 2024 vond plaats van 30 januari tot 2 februari in Barcelona. De editie van 2024 was de 20ste verjaardag van het evenement, dat de audiovisuele, systeemintegratie-, verlichtings-, live-evenementen- en IT-industrie onder de aandacht brengt.