7 coole eventpodcasts voor onderweg naar de zon

Het is weer tijd om met de voeten omhoog en een verfrissend drankje en een boek aan de rand van het zwembad te gaan liggen of in een hangmat in de tuin of het park. Ben je niet zo’n lezer, dan kan in plaats van een boek misschien de koptelefoon mee om te genieten van een boeiende podcast. We geven je hier graag een aantal interessante titels mee!

Er zijn natuurlijk duizenden interessante podcasts, maar we hebben een kleine selectie gemaakt met een link naar onze eventwereld. Je krijgt amusante (en herkenbare!) backstage stories te horen, leert boeiende ikonen  uit onze scene kennen, krijgt de nieuwste trends en innovaties mee en je steekt er nog iets van op ook. De perfecte achtergrond in de wagen voor die roadtrip naar het zuiden (of naar het volgende zomerfestival). Enjoy!

Nachtraaf

Frank Voet, Bram Boelen & Pita Tanghe praten in deze podcast met mensen die achter de schermen werken in de wondere wereld van de Showbizz. Als je wil te weten komen wie deze wereld rechthoudt, wat hun passie, ambitie en drijfveer is, maar ook welke verhalen ze nooit meer zullen vergeten, dan is deze podcast helemaal jouw ding.

Taal: Nederlands.

https://open.spotify.com/show/7kYpsZ49UUtvdPe2YSrVJM

The Theatre Art Life Podcast

TheatreArtLife.com is een platform voor professionals in alle genres van live entertainment en events om met elkaar in contact te komen en van elkaar te leren, om werkgelegenheid over de hele wereld te vinden en om persoonlijk en professioneel te groeien in hun carrière. Het platform herbergt een brede gemeenschap van creatieve en technische professionals die hun kennis, ervaring, passie, obstakels en culturen delen. Gemaakt DOOR de industrie VOOR de industrie.

In hun podcast zetten zij de schijnwerpers op de mensen die die live entertainment over de hele wereld mogelijk maken, zowel onstage als backstage.

Omdat er al zoveel afleveringen zijn geweest werden de uitzendingen onderverdeeld in playlists met verschillende topics, zoals bijvoorbeeld Producing.

Taal: Engels.

https://www.theatreartlife.com/the-theatreartlife-podcast/

Backstage, dans l'ombre des stars

Om de gekste concerten met de meest grillige muzikanten te organiseren, heb je rigoureuze, pragmatische stagemanagers en production managers nodig die altijd klaarstaan. Zij zorgen ervoor dat er muziek weerklinkt in de grootste zalen. Het zijn babysitters, Zwitserse zakmessen en vertrouwelingen in één. Ze werken in de schaduw van de grootste pop-, rap- en rocksterren. Backstage en in de tourbus hebben ze alles gezien en meegemaakt, maar ze zeggen (bijna) nooit iets. Tot nu.

In deze podcast van de Franse cultuurzender Arte vertellen stagemanagers aan de hand van ongewone en ontroerende anekdotes over hun werk en hun niet altijd gemakkelijke relatie met de artiesten die ze onstage moeten krijgen. Concertmanagers vertellen wat er achter de schermen gebeurt bij NTM en Oasis, Marilyn Manson en MHD.  

Taal: Frans.

https://www.arteradio.com/son/61676991/backstage_1_6_vis_ma_vie_de_regisseur_se?fbclid=IwAR3fp1NZI-ePPwqNgbXDaZ0ZvFNj0KFlWgv1ldmoWG9nF-p9T0eWcDm-0zk

Eventplanner.be

Blijf up-to-date en spijker je kennis over het organiseren van evenementen voortdurend bij met de eventplanner podcast van onze mediapartner Eventplanner.tv.

De beste eventplanner.tv afleveringen werden hapklaar verpakt in audioformaat voor in de auto, tijdens het lopen, …  Elke week een prangend interview met experts en opiniemakers uit het evenementenvak.

Taal: Nederlands.

https://open.spotify.com/show/06tBc3ZMsX5xP97jvNobBA

Event Tech Podcast

Event Tech Podcast is de plek bij uitstek voor eventprofessionals die op de hoogte willen blijven van de nieuwste en meest innovatieve technologie. In deze Britse podcast nemen Brandt Krueger van Event Technology Consulting & Will Curran van Endless Events ons mee in de wondere wereld van de eventtechnologie en hoe die technologie onze branche kan laten evolueren.

Taal: Engels.

https://podtail.com/podcast/event-tech-podcast/

Backstage Tapes

Reporters Christof Rutten en Jo Smeets van Het Belang van Limburg zijn regelmatig terug te vinden op festivalweides overal ten lande, maar voor deze podcastreeks begeven ze zich in de tot de verbeelding sprekende zone waar de beste rock-‘n-rollverhalen hun oorsprong vinden: de backstage.

Deze podcast is een fijn tussendoortje met grappige anekdotes en leuke verhalen uit de muziekindustrie.

Taal: Nederlands.

https://open.spotify.com/show/3b1S0ZhDOUap2H2pMUUXku

Event Safety Podcast

We eindigen toch weer met een beetje sérieux met de Event Safety Podcast van de Event Safety Alliance. Hier vind je ideeën, discussies en nieuws over alles wat met veiligheid te maken heeft op live events.

Taal: Engels.

https://open.spotify.com/show/2K00lEtpTRRCAZX0E1k3o6

Photo by C D-X on Unsplash