Auvicom viert 50 jaar audiovisueel vakmanschap

Vorige week was het feest: BESA member Auvicom vierde haar gouden jubileum! Al meer dan een halve eeuw is het bedrijf uit Halle een toonaangevende speler in de audiovisuele sector, met een rijke geschiedenis van innovatie, klantenservice en groei. Wat in 1974 bescheiden startte als eenmanszaak, is anno 2023 uitgegroeid tot een van de grootste audiovisuele bedrijven van België.

Op 1 april 1974 startte Donaat Van Den Daele, vader van huidig zaakvoerder Bart Van Den Daele, in bijberoep met de verkoop van muziekinstallaties aan particulieren. Begin jaren 80 zette hij de stap naar de verhuur van videoprojectoren aan bedrijven, met Barco als partner, en in de jaren 90 kwam daar de verhuur van audiovisueel materiaal bij, wat het bedrijf een flinke een boost gaf. Wat ooit begon als een passie voor audioapparatuur groeide dus al snel uit tot een bloeiend familiebedrijf met een sterke reputatie in de sector.

Huidig zaakvoerder Bart Van Den Daele
Minister Ben Weyts komt het bedrijf proficiat wensen

In de loop der jaren ontwikkelde Auvicom zich tot een prominente leverancier van audiovisuele oplossingen, met expertise in projectie, geluid en evenemententechnologie. Het bedrijf bleef constant innoveren en wist zich steeds aan te passen aan veranderende technologieën en marktomstandigheden.

De activiteiten van Auvicom draaien rond drie pijlers: de verkoop en verhuur van de nieuwste AV-apparatuur om vergaderzalen en auditoria in te richten, een service- en herstellingsdienst met eigen gespecialiseerde technici en audiovisuele ondersteuning van zowel klassieke als hybride events voor bedrijven en event agencies. Hiervoor rekent het bedrijf op een team van zo'n vijftig enthousiaste medewerkers.

Een van de thema’s waar Auvicom hard op inzet, is duurzaam ondernemen. Zo investeert het bedrijf volop in inclusief werken, met een team dat uit verschillende nationaliteiten samengesteld is. Qua ecologie werken zij met een eigen CNG-aangedreven bedrijfsvloot en ledverlichting in de kantoren. En natuurlijk is er de tweede pijler van het bedrijf: dankzij de Auvicom service- en hersteldienst wil het bedrijf mee helpen switchen van een wegwerpcultuur naar hergebruik van apparatuur.

Het volledige succesverhaal kan je hier lezen: https://auvicom.be/gouden-jubileum/

Meer info: www.auvicom.be

Foto’s: Auvicom (photo credits Erwin Alsteens)