VCA opfrissingscursus – 28/02

Had je al een vol-VCA attest maar gaat dat vervallen? Schrijf je dan nu in voor de de opfrissingscursus van één dag die BESA op 28 februari organiseert. Inschrijven kan tot 15/02.

Veilig werken binnen de eventsector is één van de stokpaardjes van BESA. Daarom organiseren we op gezette tijden een cursus VCA Basisveiligheid. Na 10 jaar is je VCA-certificaat immers verlopen en moet je opnieuw een VCA-examen behalen. Dat is logisch want in tien jaar tijd kan er heel wat veranderen wat betreft veiligheid en regelgeving.

Had je al een attest vol-VCA maar moet je dat vernieuwen, dan kan dat met de opfrissingscursus die BESA organiseert op 28 februari bij Stageco in Tildonk. Tijdens deze opfrissingsdag van 8 uren komen alle aspecten van het VCA opnieuw aan bod:

 1. Wetgeving Veiligheid, Gezondheid en Milieu
 2. Risico, Ongevallen, Preventie en beheersmaatregelen
 3. Bevorderen veilig werken
 4. Werkvergunningen
 5. Bedrijfsnoodplan
 6. Gevaarlijke producten
 7. Brand en explosie
 8. Werken in besloten ruimten
 9. Machines en handgereedschappen
 10. Hijsen, Tillen en dragen
 11. Vallen voorkomen
 12. Lassen
 13. Electriciteit
 14. Straling
 15. Asbest
 16. Geluid en trilling
 17. Ergonomie
 18. Persoonlijke Beschermingsmiddelen
 19. Signalisatie

BESA-leden kunnen deze opfrissing volgen voor 195 EUR (tegenover 220 EUR voor leden van de Event Confederation en partners zoals STEPP vzw of 265 EUR voor niet-leden). Het gaat telkens om een bedrag BTW niet inbegrepen, gebaseerd op 10 ingeschreven personen.

Inschrijven kan tot 15 februari 2023.

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan snel in via https://shop.b-esa.be/nl/product/vca-opfrissing/

Dit is overigens maar één van de opleidingen die BESA in 2023 organiseert. Hou onze website en socials in de gaten voor meer info!

Image by Ziaur Chowdhury on Pixabay