Is jouw bedrijf al een Sportbedrijf?

Gezonde medewerkers zijn productievere medewerkers. Daarom wil de Vlaamse Overheid grote én kleine ondernemingen ondersteunen in het uitbouwen van een duurzaam sport- en beweegbeleid.

De burn-outcijfers swingen de pan uit. Het mentale aspect is belangrijker dan ooit. Ook in de sportwereld. Denk aan Simone Biles die verstek geeft op de Olympische Spelen of een Nafi Thiam die na haar gouden medaille zegt: ‘Ik ben leeg’. Het is tijd voor een drastische mentaliteitsverandering, ook in bedrijven. Zorgen voor jezelf en voor je medewerkers moet de norm zijn.

Een bedrijf dat inzet op de gezondheid van z’n werknemers verdient die investering ruimschoots terug: hun medewerkers zijn fitter, gezonder, voelen zich beter, hebben minder last van stress, zijn minder vaak ziek en dus ook productiever. Ook jouw bedrijf kan zo’n Sportbedrijf worden. Wat je budget ook is, je beschikt over meer mogelijkheden dan je denkt om sport en beweging in je bedrijf te brengen.

Om een Sportbedrijf te worden, denken we niet alleen aan acties en initiatieven op de werkvloer. Ook acties die medewerkers stimuleren tot een actiever woon-werkverkeer of initiatieven waarbij het accent vooral ligt op samen sporten en bewegen of het aanstellen van sportambassadeurs, het voeren van promotie en nog veel meer passen allemaal binnen het concept “Sportbedrijf”.

De eerste stap richting Sportbedrijf zet je met de starterskit die je op de website van Sport Vlaanderen kan aanvragen. Je hoeft overigens zelf het warm water niet uit te vinden: op de site vind je een massa tips en ideeën waarmee je aan de slag kan. Met 10 slimme bouwstenen kan je meteen op weg.