De AI4Events roadmap krijgt vorm

Het project AI4Events heeft als doel om de evensector te ondersteunen bij de implementatie van artificiële intelligentie. Het overzicht van AI-tools in de roadmap van het project begint vorm te krijgen. Wil jij helpen om ze te testen?

We hebben het een tijd geleden al eens gehad over het project A44Events van HOGENT en het Vlaams Agentschap Ondernemen en Innoveren. Dit project heeft als doel om de eventsector en meer specifiek die organisaties die actief zijn binnen de niet-culturele (corporate) events – bijvoorbeeld (online) congressen, productlaunches, beurzen, enz. … – te ondersteunen bij de implementatie van artificiële intelligentie. Die ondersteuning gebeurt in de vorm van een roadmap met behapbare tools waarmee we zelf aan de slag kunnen. Het project is officieel gestart op 1 april 2021.

De AI4Events roadmap

Het overzicht van AI-tools in de roadmap begint ondertussen vorm te krijgen en zij willen deze dan ook graag testen. Heb jij zin om een tool te testen? Laat dan weten welke evenementen eraan komen.

Eén van die tools waar momenteel aan wordt gewerkt is een no-show tool. Hiervoor is er  heel wat data nodig van evenementen. Hebben jullie data bijgehouden van jullie evenementen en de aanwezigen of willen jullie dat vanaf nu doen voor dit project? Get in touch!

AI4Events is overigens steeds op zoek naar interessante AI-tools om op te nemen in de roadmap en aan te bieden aan de eventsector. Beschik je zelf over een relevante AI-Tool?  Dan past die misschien ook in de toolbox. Jouw tool moet wel aan twee criteria voldoen:

  • Je tool moet relevant zijn voor de evenementensector: denk maar aan het efficiënt maken van verkoopsprocessen, hulp bieden bij het bepalen van (nieuwe) doelgroepen, lead generation verhogen en efficiënter maken, verhogen van de customer experience, een oplossing bieden voor no-shows, …
  • Je tool moet over een AI-component beschikken, d.w.z. jouw tool voert taken uit waarvoor normaal gezien menselijke intelligentie nodig is én jouw tool kan zichzelf ook verbeteren tijdens dat proces.

Kan jouw AI-tool een oplossing bieden voor uitdagingen binnen de eventsector en is hij ook geschikt voor KMO’s? Stuur dan een e-mail naar AI4Events@hogent.be.

Meer info over het project vind je op de website www.ai4events.be