beMatrix introduceert het eerste ClimatePartner gecertificeerde frame in de sector

BESA-member beMatrix introduceert het eerste ClimatePartner Certified frame in de eventwereld. Hun gekende aluminium frame met grote gaten wordt vanaf nu geproduceerd met het ClimatePartner Certified label. Een klein label, maar één dat een enorme impact heeft in onze sector.

90% van de door beMatrix geproduceerde ECO+ frames zijn nu ClimatePartner Certified. Voor 12 verschillende frame-afmetingen is de totale verminderde uitstoot meer dan 9.000 ton CO2 per jaar. Zegt 9.000 ton je niet veel? Dat is het emissie-equivalent van 1,4 miljoen cheeseburgers, volgens The Carbon Footprint of Everything van expert Mike Breners-Lee.

Omdat beMatrix waarde hecht aan transparantie en legitimiteit, heeft het bedrijf ervoor gekozen om deze certificering te laten uitvoeren door een onafhankelijk bedrijf, het Duitse Climate Partner. Climate Partner begon met het berekenen van de oorspronkelijke CO2-voetafdruk voor hun producten met behulp van zowel een cradle-to-customer-analyse als een end-of-lifecycle-analyse. Vervolgens stelden ze reductiedoelen vast.

beMatrix heeft tal van maatregelen doorgevoerd in haar productieproces. Om te beginnen is het gelaste beMatrix frame gemaakt om lang mee te gaan en bestaat het volledig uit aluminium. In 2012 introduceerde het team de ECO+ afwerking, een niet-giftig alternatief voor anodiseren. Zes jaar later stond de geautomatiseerde productie op punt, waardoor materiaalafval aanzienlijk werd verminderd. De productie draait voor 100% op hernieuwbare energie. De afgelopen jaren heeft het bedrijf ook samengewerkt met leveranciers om de hoeveelheid gerecycled aluminium te verhogen van 33% in 2019 tot 78,5% nu, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Bovendien wordt al het productieschroot voor 100% gerecycled. beMatrix is dan ook erg trots op de weg die het bedrijf heeft afgelegd en de maatregelen die het heeft doorgevoerd.

De klanten van beMatrix kopen nu ClimatePartner Certified rechte frames. Door de QR-code naast het ClimatePartner-label te scannen op de frames zelf kunnen alle genomen maatregelen, nummers en bijdragen worden gevolgd. Zo kunnen de klanten van beMatrix aan hun klanten in standenbouw en events een unieke meerwaarde bieden.

Meer informatie over ClimatePartner Certified frames: https://connect.bematrix.com/nl/climatepartner-certified-frames