ACEG netwerkmoment & infosessie Safe Events – 02/03

Als erkend keuringsmechanisme voert BESA member ACEG al meer dan 10 jaar technische controles uit, ook van events. Het bedrijf nodigt op 2 maart de eventbedrijven uit voor een netwerkmoment en infosessie rond het belang van veiligheid en preventie op evenementen.

ACEG voert een heleboel keuringen uit op evenementen: elektriciteit, gas, stabiliteit van tenten, podia en andere tijdelijke constructies, enz. …  Het bedrijf heeft dan ook heel wat event suppliers als klant.

Om het belang van veiligheid op events te onderstrepen, nodigt ACEG de bedrijven uit de sector op 2 maart vanaf 15u00 uit voor een infonamiddag en netwerkmoment.

  • Stefaan Vandermeersch (ACEG) zal toelichting geven over alle wettelijk verplichte controles op evenementen. Denk daarbij aan gasinspecties, elektrische keuringen en stabiliteit, maar ook aan marktkramen en foodtrucks.
  • Chris De Smet (To B-Seen) zal duidelijkheid scheppen over de complexe materie van regels en wetten inzake veiligheid op events. Topics als crowd management, evacuatie en nooduitgangen zullen zeker aan bod komen.
  • Kapitein Chris De Pauw (Brandweerzone Centrum), geassisteerd door Thierry Brossé, zal de praktijkervaring van de brandweer delen. Zij zijn verantwoordelijk voor de (finale) controles op evenementen en bijgevolg onmisbaar tijdens deze infosessie.

Na de infosessie is er tijd voor een netwerkmoment. Bedoeling is om binnen de sector nog eens te kunnen netwerken voor de start van de drukste periode, uiteraard voorzien van een natje en een droogje.

Praktische info

  • Plaats: Bar Vital, Pastorijstraat 5, 3020 Herent
  • Programma: 15u00 ontvangst – 15u30 infosessie – 17u00 netwerkreceptie. Einde voorzien om 19u00.
  • Het evenement is gratis maar inschrijven is wel nodig. Dat kan tot 25 februari 2023.