Werken in het buitenland met detachering

Werknemers tijdelijk naar het buitenland sturen kan binnen de EU gemakkelijk via detachering. De Europese Commissie heeft een handige tool ontwikkeld waarmee je kan zien welke formaliteiten je moet vervullen.

Het is weer festivaltijd en dus gaan ook onze gerenommeerde eventbedrijven de hort op in binnen- en buitenland. Die tijdelijke opdrachten in het buitenland kunnen binnen de EU op een gestroomlijnde manier via detachering.

De arbeidsovereenkomst met de werknemers die je uitzendt bljift gewoon bestaan maar als uitzendende werkgever stel je wel een detacheringsovereenkomst op waarin de arbeids- en loonvoorwaarden van de buitenlandse tewerkstelling worden vastgelegd. Als je werknemers naar het buitenland detacheert, moet je als werkgever immers de regels volgen van het land waar je de werknemer naartoe stuurt.

Om dat gemakkelijker te maken, kan je via een tool van de Europese Commissie opzoeken welke arbeidsvoorwaarden en procedure je per land moet volgen.

Op de wesbite van de Europese Federatie van Muziek- en Live Performance-organisaties Pearle kan je ook een infographic downloaden waarin je kan nagaan hoe je de loon- en arbeidsvoorwaarden bij een internationale tewerkstelling kan vaststellen.

Meer informatie over detachering en hoe dat werkt vind je op de kennisbank van het Cultuurloket:

Foto: Hels.