‘WE ZIEN U’: Sensibiliseringscampagne tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag

64% van de Belgen kreeg al te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Zwijgen houdt het taboe in stand: hoog tijd dus om campagne te voeren! Met een volledig gratis opleiding voor barpersoneel en een uitgebreid contentpakket voor de eventsector. Samen maken we werk van de strijd tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Het gebeurt vaker dan we denken, vlak onder onze ogen en ongeacht gender, leeftijd of seksuele voorkeur. De Vlaamse Overheid rolt daarom met ‘WE ZIEN U’ een grootschalige sensibiliseringscampagne uit rond seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Speciaal voor de eventsector werd een uitgebreid en volledig gratis content pakket gemaakt met videomateriaal, posters, bierviltjes, stickers en andere visuals. Het pakket bevat daarnaast ook meer informatie omtrent een gratis opleiding voor barpersoneel om correct in te grijpen bij seksueel grensoverschrijdend gedrag. Alle materialen werden gemaakt in samenwerking met experten van Sensoa en Horeca Vlaanderen.

Met deze campagne wordt ingezet op mensen informeren, sensibiliseren en doorverwijzen naar hulpverleners. De campagne is ook actief op TikTok en er wordt gewerkt aan een VRT Max reeks met ambassadrice Lotte Vanwezemael. Bovendien wordt een evenement voorbereid en informatie-sessies in het onderwijs.

Meer info over de campagne + de links waar je het pakket campagnemateriaal kan downloaden vind je hier.

De visuals van de campagne vind je hier.