Steun van de Fédération Wallonie-Bruxelles voor culturele bedrijven bij de verbetering van de luchtkwaliteit

De Fédération Wallonie-Bruxelles wil evenementiële spelers steunen bij investeringen om de ventilatie te verbeteren in ruimtes waar publiek wordt ontvangen.

Evenementiële  ruimtes of ruimtes waar massaevenementen in de brede zin van het woord worden gehouden zijn verplicht om een CO² meter te plaatsen die de CO² concentratie meet in alle ruimtes waar publiek wordt ontvangen, en om een actieplan op te stellen zodat de streefwaarde van 900 ppm niet wordt overschreden.

Deze steunmaatregel moet helpen bij de investeringen die nodig zijn om de ventilatie te verbeteren in ruimtes waar publiek wordt ontvangen.

De culturele spelers voor wie de maatregel bedoeld is zijn:

  • Organisaties die in 2020 een structurele subsidie ontvingen;
  • Organisaties die sinds januari 2016 een of meer subsidies ontvingen;
  • Niet door de Fédération Wallonie-Bruxelles gesubsidieerde organisaties die als hoofdactiviteit een culturele programmatie hebben;
  • Buurtcinema’s.

Jeugdverenigingen vallen hier niet onder.

Je vindt meer informatie over deze steunmaatregel (in het Frans) in het vademecum dat door de Fédération werd opgesteld.

Aanvragen kunnen tot donderdag 30 juni 2022 worden ingediend via het online formulier (in het Frans). Om je te helpe bij het invullen kan je hier een PDF-versie van het formulier downloaden.  Opgelet! De aanvraag zelf kan enkel online gebeuren!

Photo by Luis Quintero from Pexels