STEPP erkend als kunstenfederatie

Onze collega’s van STEPP werden door de overheid erkend als kunstenfederatie. Dat is goed nieuws voor zij die in onze sector werken met een kunstwerkstatuut.

Twintig jaar geleden werd het kunstenaarsstatuut in het leven geroepen, een aanpassing van de regels rond sociale zekerheid die was toegespitst op kunstenaars. Dat statuut werd ondertussen grondig hervormd tot het zogenaamde kunstwerkattest. Dat attest geldt niet enkel voor kunstenaars, maar spreekt over “kunstwerkers”: ook wie kunstenaars artistiek of technisch ondersteunt kan in aanmerking komen.

In het kader van het nieuwe kunstwerkstatuut wordt een commissie samengesteld die gaat over de goedkeuring van de aanvragen. Die commissie is samengesteld uit afgevaardigden van de erkende kunstenfederaties. Voor de productionele, ontwerpende en technische profielen is het dus goed nieuws dat STEPP nu ook mee aan tafel zit om de aanvragen van het kunstwerkattest te beoordelen.

Je kan het Ministerieel besluit van 6 juli 2023 over de erkenning als kunstenfederatie hier lezen: https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi_2018/article.pl?language=nl&sum_date=2023-07-10&lg_txt=n&numac_search=2023203079

Photo by Bence Szemerey: https://www.pexels.com/photo/silhouette-of-people-standing-on-backstage-6749981/