Het Fonds 304 lanceert een online enquête over de psychosociale risico’s in de sector

Het Fonds 304 (het Franstalige Sociaal Fonds van het paritair comité 304) voert een online analyse uit van de psychosociale risico’s in de sector van de podiumkunsten. Alle professionals in de sector kunnen tot 17 juni een online vragenlijst invullen.

De sector van de podiumkunsten wordt geconfronteerd met psychosociale risico's en veel problemen op het gebied van welzijn op het werk. Toch is dit geen eenvoudige situatie om in kaart te brengen: het is moeilijk om hierover informatie te verzamelen, maar dat is wel van essentieel belang om te kunnen bepalen wat er kan worden gedaan om de situatie te verbeteren.

Daarom wil Fonds 304, als onderdeel van het project rond Psychosociale Risico's dat binnen APEF (Association Paritaire pour l’Emploi et la Formation) wordt uitgevoerd, in alle vertrouwelijkheid de arbeidsomstandigheden in de sector inventariseren.

We roepen daarom iedereen die werkzaam is in de sector – artiesten, technici, bestuurders, al dan niet regulier werkzaam voor één of meerdere werkgevers, met een vast of tijdelijk contract – op om twintig minuten de tijd te nemen om deze vragenlijst in te vullen. De enquête wordt afgesloten op maandag 17 juni om 12:00 uur.

Om significante resultaten te verkrijgen, hoopt het Fonds 304 op zoveel mogelijk deelnemers in dit beperkte tijdsbestek: alleen op deze manier kan de Beheercommissie van het Fonds een deel van haar middelen adequaat toAarzel dus niet om deze boodschap verder te verspreiden! Als je een werkgever, het hoofd van een federatie of de coördinator van een informatie- of opleidingscentrum bent, kun je zelf ook bijdragen tot het succes van dit initiatief door deze informatie door te geven via je eigen netwerk!ewijzen aan initiatieven en acties die gericht zijn op het verhelpen van bepaalde problemen die onvermijdelijk aan de orde zullen komen. Het doel van deze enquête is dan ook om het Fonds 304 in staat te stellen middelen vrij te maken voor acties die tot oplossingen kunnen leiden.

Aarzel dus niet om deze boodschap verder te verspreiden! Als je een werkgever, het hoofd van een federatie of de coördinator van een informatie- of opleidingscentrum bent, kun je zelf ook bijdragen tot het succes van dit initiatief door deze informatie door te geven via je eigen netwerk!

Klik hier voor de vragenlijst die hoort bij deze psychosociale risicoanalyse. (De lijst is opgesteld in het Frans aangezien het initiatief uitgaat van het Franstalige fonds van paritair comité 304.)

Aarzel niet om rechtstreeks contact op te nemen met het Fonds 304 als je nog vragen hebt: Marc Denisty (Fonds304) – 02 250 37 83 – marc.denisty@apefasbl.org

Photo by Emily Underworld on Unsplash