Haal nu je certificaat in event & crowd safety management

Long Live the Crowd organiseert een opleiding op het gebied van evenementenveiligheid en crowd management die leidt tot een professionele certificering. De opleiding bestaat uit 12 modules en start in september.

Grote bijeenkomsten van mensen worden voortdurend geconfronteerd met nieuwe dreigingen op vlak van veiligheid en preventie (agressie, terrorisme, cybercriminaliteit), tot recente evoluties in crowd safety & management, crisiscommunicatie en duurzaam leiderschap (mobiliteit, afval, energie en transport) in een voortdurend en snel veranderende maatschappij.

Daarom ontwikkelde Long Live The Crowd een gecertifieerd opleidingsprogramma om professionals te versterken en de sector meer veerkracht te bieden voor de toekomst. Long Live The Crowd is een uniek competentiecentrum in Europa, gevestigd in België, dat deel uitmaakt van een internationaal netwerk van event safety professionals. Met deze opleiding willen zij innovatieve en praktische oplossingen aanreiken om op lange termijn evenementen zo veilig en duurzaam mogelijk te houden en zo de toekomst van massa events mee te vrijwaren.

Het volledige expertprogramma bestaat uit 12 eendaagse trainingsmodules, inclusief theoretische bijdragen en groepsoefeningen, aangevuld met bijdragen van academische of praktische experts op het betreffende gebied. Elke module is gevalideerd en kan onafhankelijk worden gevolgd of als onderdeel van een professioneel certificeringsproces (brons-zilver-goud). De opleiding wordt gespreid over drie periodes in september, januari en mei, elk jaar opnieuw.  De eerste modules starten in september 2024 met:

  • Beheer van en toezicht op drukbezette locaties en evenementen en anticiperen op een asociale omgeving (woensdag 11/9/2024)
  • De dynamiek van een menigte – beginselen van Crowd Science (deel 1) (donderdag 12/9/2024)
  • Toenemend gebruik van technologie voor grote evenementen en sensibilisering van cybercriminaliteit (donderdag 19/9/2024)
  • Terrorismebestrijding en strategieën om het publiek te beschermen bij evenementen (vrijdag 20/9/2024)

Deze sessies gaan door in het Martin’s RED hotel, op de site van het oefenterrein van de Rode Duivels in Tubize. Inschrijven kan via deze link. De prijs per module bedraagt 750 EUR (exclusief BTW). Het trainingsmateriaal is in deze prijs inbegrepen. Per module worden maximaal 12 deelnemers aanvaard.

Meer informatie: https://www.longlivethecrowd.eu/nl/. Heb je nog vragen, stuur dan een mailtje naar lltc@longlivethecrowd.eu.