Dockers: een gratis tool voor payrollers in de eventsector

Geconfronteerd met de moeilijkheden van artiesten en technici die in de podiumkunsten werken met meervoudige en vaak korte contracten, heeft het Dockers-team een platform ontwikkeld voor het administratief beheer en hulp bij sociale rechten.

Dockers vzw is een vereniging zonder winstoogmerk die werd opgericht in 2019 met als doel de sociale bescherming van werknemers te verbeteren. De organisatie wil de essentiële concepten van de sociale zekerheid en het arbeidsrecht toegankelijk maken via een tool. Met die tool kan iedereen zijn sociale rechten leren kennen, begrijpen en beheren, waaronder bijvoorbeeld je recht op een werkloosheidsuitkering en je loopbaan.

Dockers is dus geen sociaal secretariaat, en ook geen uitzendkantoor. En het is ook geen SBK. Dockers ziet zichzelf in de eerste plaats als partner in levenslang leren, die een praktische tool biedt voor gratis administratieve ondersteuning in de strijd voor een betere sociale bescherming, zowel binnen als buiten het werk.

Het Fonds 304 – het sociaal fonds van de Franstalige paritaire commissie 304 voor de sector van de podiumkunsten – besliste om aanzienlijke financiële steun te verlenen aan Dockers. Daardoor werd de tool daadwerkelijk gelanceerd in 2023 en konden de werknemers uit de sector er volledig gratis gebruik van maken. De tool houdt uiteraard rekening met de werkloosheidshervorming voor werknemers in de kunstensector.

Wil je gebruik maken van de tool, dan kan je je registreren op het platform en onmiddellijk profiteren van de aangeboden diensten. Een Nederlandstalige versie van Dockers is binnenkort beschikbaar.

Klik hier: www.dockers.io