BESA Meet The Members met Chris Van Goethem/RITCS – 23/03

Wie Podiumtechnieken zegt, kan niet om Chris Van Goethem van het RITCS heen. Hij vertelt ons tijdens BESA Meet The Members@The Fungroup/Dinner In The Sky alles over werkplekleren voor toekomstige event technici. Daarna krijg je een inspirerende inkijk in het reilen en zeilen van één van de succesrijkste eventbedrijven van België. Jij komt toch ook op 23 maart? Inschrijven kan tot 20 maart.

Voor één keer staan de technici on stage en niet backstage! Tijdens Meet The Members op 23 maart bij The Fungroup/Dinner In The Sky geven we het podium aan Chris Van Goethem, die zijn sporen als technicus verdiende in het theater  en met menig gezelschap door Europa toerde. Zijn specialisaties zijn belichting, productie en special effects.

Chris Van Goethem is een expert op het vlak van podiumtechnieken. Hij schreef “Belichtingstechniek voor Podiumtechnici” en publiceert regelmatig in vaktijdschriften. Hij wordt dan ook regelmatig geconsulteerd, o.a. voor de theatertechniek voor Flagey in Brussel, De Warande in Turnhout, de abdij van Herkenrode in Hasselt, enz. …. Maar ook bij de opmaak van de beroepsprofielen en standaarden Podiumtechniek (SERV), de beroepskwalificaties (AHOVOKS), veiligheidsbeleid, opleidingsbeleid (SFP) en de opstart van verschillende TSO scholen en VDAB opleidingen podiumtechiek wordt zijn inbreng gewaardeerd.

Het is in die laatste hoedanigheid dat we hem hebben gevraagd om het tijdens Meet The Members te hebben over de verschillende opleidingsmogelijkheden die voor toekomstige podiumtechnici bestaan in Vlaanderen – en dat zijn er meer dan we denken! – met ruime aandacht voor de mogelijkheid tot werkplekleren. Want het is pas op de vloer dat je het klappen van de zweep echt leert. Voor bedrijven die het moeilijk hebben om goede technici te vinden, kan dit ook een manier zijn om studenten na hun opleiding te behouden.

Chris Van Goethem weet waar hij over spreekt. Hij geeft niet alleen cursussen voor o.a. de Pianofabriek, Arteveldehogeschool, SFP, SADA en Accademia Teatro alla Scala, maar is ook de oprichter van de afdeling Podiumtechniek van het RITCS School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel. Daar begeleidt hij de studenten bij hun individueel driejarig onderzoekstraject. In het kader van het Kenniscentrum Podiumtechnieken, de onderzoekcel van de opleiding Podiumtechnieken van het RITCS, onderzoekt hij de geschiedenis van de podiumtechnieken, onderwijs en competentiemanagement, duurzaamheid, en veiligheid. Ook de nieuwe graduaatsopleiding Podium- en Eventtechnieken (licht, video, geluid en podiummechanica) die volgend academiejaar start aan het RITCS en/of Koninklijk Conservatorium Antwerpen komt uiteraard aan bod.

Na dit eerste gedeelte krijgen we vervolgens een backstage tour bij The Fungroup/Dinner In The Sky, één van de succesvolste eventbedrijven die ons land rijk is. En uiteraard voorzien we ook gelegenheid te over om te netwerken met collega’s, met een hartig hapje en dito drankje om de innerlijke mens niet te vergeten.  

Het belooft dus een interessante avond te worden in Beringen!

Programma:

  • 18u00 onthaal
  • 18u30 gastspreker Chris Van Goethem (RITCS)
  • 19u30 backstage tour The Fungroup/Dinner In The Sky
  • 20u30 networking met een hapje en een drankje

Voor het FUN gedeelte organiseren we om 17u00 eerst een Algemene Vergadering waar we jullie ook graag op uitnodigen. We stellen er met veel plezier onze nieuwe Raad van Bestuur voor.

Praktische details – BESA Meet The Members@The Fungroup/Dinner In The Sky:

  • Donderdag 23 maart van 16u30 tot 22u00 (van 16u30 tot 18u00 Algemene Vergadering (optioneel), van 18u00 tot 22u00 avondprogramma met talk en bedrijfsbezoek)
  • Einde voorzien om 22u00.
  • Place to be: The Fungroup, De Weven 14, 3583 Beringen. Bereikbaarheid: https://goo.gl/maps/Ddnpbn9UdF36Moq79
  • Het event is gratis voor BESA-leden maar je moet je wel registreren. Wil je graag je collega’s meebrengen? Dat kan! Schrijf ze gewoon allemaal in.
  • Niet-BESA-leden betalen 20 EUR exclusief BTW.
  • Inschrijven via https://shop.b-esa.be/nl/product/meet-the-members-bij-the-fungroup/