Roadrunner Concert Services

Reeds meer dan 25 jaar zorgt Roadrunner voor de ondersteuning van evenementen en producties van concerten, festivals, business events, musicals, dansvoorstellingen en ijsshows.

Roadrunner Concert Service mag zich daarom bestempelen als uw “ervaren” partner om uw event in goede banen te leiden. In volgende taken heeft Roadrunner Concert Service een zekere expertise opgebouwd en die neemt zij graag voor u waar:

 • budgettering van uw evenement
 • opstellen logistieke planning
 • planning crew/medewerkers
 • advies op het gebied van techniek: licht, geluid, video, podia, tenten, etc.
 • coördinatie

STAGE MANAGEMENT

Een evenement met meerdere bands op een zelfde podium vraagt om een leidende hand : de Stage manager

Hij stelt een planning op om – in overleg met alle bands/artiesten – er zorg voor te dragen dat iedereen voldoende tijd heeft om zijn set op te bouwen. De stage manager zorgt ervoor dat alle gevraagde materiaal (backline, rolling risers, etc) en crew ter beschikking staat. Checkt of het podium voldoet aan de complexiteit van het festival of probeert binnen de beperkingen van het aangeboden podium toch een correct verloop te garanderen.

Tot slot houdt hij de bands in de hand zodat iedereen zich houdt aan de vooropgestelde timing en aldus garandeert dat alle bands/artiesten hun set kunnen spelen.

TOUR MANAGEMENT

De functie van een tourmanager is er één met heel wat verantwoordelijkheden.

Enerzijds heb je de artiest en zijn/haar management die, zowel financieel als artistiek, heel wat hebben geïnvesteerd. Het spreekt voor zich dat zij een toegewijde persoon nodig hebben die ervoor zorgt dat hun belangen gewaarborgd zijn en blijven.

Daarnaast zijn er nog heel wat anderen die betrokken zijn in een tour: muzikanten, tourcrew, local crew, leverancier licht en geluid, platenmaatschappij, bookings agent, security, organisatoren en technici van de zalen/podia waarop je terecht komt. Je begrijpt dat hier een “diplomatisch” talent geen overbodige luxe is.

De tourmanager coördineert tussen deze partijen, zet transportschema’s op, maakt bouwschema’s op, boekt hotels, regelt de catering, zorgt dat iedereen er tijdig en op tijd! geraakt, maakt de nodige afspraken met de organisatoren, checkt of de technische faciliteiten van de zalen/podia voldoen, enz.

Bij de firma Roadrunner Concert Service NV kan je ook hiervoor terecht.

CREW

De organisatie van een evenement of concert kan vallen of staan met de keuze van uw medewerkers. Dus volg de regel ‘de juiste mensen op de juiste plaats’, zowel op als naast het podium. Bent u op zoek naar ondersteunend personeel, dan bieden wij de passende oplossing. Roadrunner Concert Service beschikt over een groot bestand van medewerkers met een ruime ervaring, een grote flexibiliteit, en elk met hun specialiteiten in de uitgebreide evenementenwereld. Dus zoekt elementaire hulp voor het op- en afbouwen van uw concert, evenement, stand, decor, tent, video, licht, geluid, modeshow, beurs…?

 Contacteer onze 24/24u beschikbare crewplanning op het nummer ++32/479.42.60.87 en vraag vrijblijvend een offerte.

FLOOR COVERING

Geen natte voeten of vast gereden auto’s meer! Wij maken uw evenement toegankelijk voor publiek, auto’s, vrachtwagens en kranen. Sinds 1997 zijn we de marktleider binnen de Benelux met onze milieuvriendelijke gerecycleerde PVC tegels (Hexafloor), rubberen matten (Remopla) en Terraflor panelen.

Door onze goede samenwerking met verschillende Europese leveranciers van andere vloersystemen, kunnen we u steeds een op maat gemaakte offerte aan interessante prijzen aanbieden.

Een milieubewuste keuze!

Onze matten en tegels worden volledig geproduceerd uit gerecycleerd materiaal. Na jaren dienst, worden ze terug verwerkt tot nieuwe matten/tegels.

Ecologische reiniging

Voor de reiniging van de verschillende vloersystemen, hebben we gekozen voor een ecologische én efficiënte oplossing. Eerst en vooral worden alle vloersystemen geleverd met geotextiel. Deze geotextiel leggen we tussen de te beschermen ondergrond en de vloerbescherming om de meeste modder tegen te houden. Een speciaal voor de reiniging ontwikkelde wasstraat, aangesloten op een net van regenwater, zorgt ervoor dat we geen extra detergenten moeten gebruiken en geen zuiver water verspillen. Uiteraard wordt dit alles aangedreven met groene stroom.

De reiniging gebeurt hierdoor ook voor het grootste deel machinaal. Dit gaat veel vlugger aangezien de tegels en matten meteen langs de boven- en onderzijde gereinigd worden. We besparen hierdoor ook op personeelskosten, waardoor de eventuele reinigingskosten tot een minimum worden beperkt.

SAFETY ADVISE

Roadrunner Concert Service heeft meer dan 20 jaar ervaring in het uitwerken van producties en het verlenen van veiligheidsadvies.

De veiligheidsadviseur is verantwoordelijk voor o.a.

 • Ontwerp van de compartimentering van het publiek
 • Positionering van crash barriers, extra nooduitgangen
 • Signalisatie nooduitgangen
 • Positionering hulpposten
 • Afspraken ivm politiebegeleiding
 • Veiligheidsgangen voor de hulpdiensten
 • Ontwerp inkomsystemen voor massaspektakels
 • Bepalen en positioneren van security en steward dispositief
 • Veiligheidsvergaderingen met de hulpdiensten voorafgaand aan het evenement
 • Aanduiden van een veiligheidscoördinator/preventieadviseur
 • Opmaak van een veiligheidsplan
, ,
Adres
 • Industriezone Polderstad Boombekelaan 26
 • 2660, Hoboken
Contact