UNWRAP Music Innovation Day: een blik op de toekomst van de muziekindustrie – 08/11

Op 8 november kan je in Kortrijk de toekomst van de entertainmentindustrie komen ontdekken tijdens de UNWRAP Music Innovation Day, een conferentie die zich richt op de toegevoegde waarde en het potentieel van het gebruik van gametechnologie binnen de muziekindustrie.

UNWRAP brengt professionals uit de game-, muziek-, film- en media-industrie samen. Tijdens de Academic Day op 4 november gaan gameprofessionals, studenten, docenten en onderzoekers dieper in op specifieke toepassingen en onderwerpen in entertainmenttechnologie. De Industry Days op 5 en 6 november verkennen de toepassingsmogelijkheden van entertainmenttechnologie in de game-, muziek-, film- en mediaindustrie en het onaangeboorde potentieel van hun cross-overs.

Nieuw dit jaar is de UNWRAP Music Innovation Day op 8 november die volledig gewijd is aan de relatie tussen muziek en nieuwe technologie. Je vangt hier alvast een glimp op van de toekomst van de muziekindustrie, dankzij een internationale line-up van ondernemers, onderzoekers en pioniers uit de muziekwereld.

De muziekindustrie evolueert voortdurend met technologie als de belangrijkste motor van verandering. UNWRAP's Music Innovation Day biedt je een deep dive in hoe technologie creatie, live performance, distributie, fanbeleving enz. … vormgeeft voor de komende jaren.

Pioniers en onderzoekers die nu al bouwen aan de muziekbeleving van de toekomst brengen inzichten, inspiratie, stof tot nadenken, discussie en vooral real-life use cases. Van verbluffende live optredens met behulp van game engines, motion capture of AI tot technologie achter de schermen die nieuwe licentiemodellen aandrijft en alles daartussenin.

Meer info & tickets: https://www.unwrap.be/field/music-innovation-day

Het programma van de Music Innovation day vind je hier: https://vi.be/events/unwrap

UNWRAP geeft een korting op de ticketprijs voor iedereen die actief is in de muzieksector. Koop je je ticket via VI.BE, het Vlaams Steunpunt voor de muzieksector, dan krijg je 15% korting op de ticketprijs van 75 Euro. Interesse? Mail dan snel naar roel@vi.be.

Foto: UNWRAP.