UFI Global Exhibition Barometer: mooie vooruitzichten voor de beurzensector!

UFI, de wereldwijde organisatie van beurzen en salons, heeft onlangs haar meest recente Global Exhibition Barometer gepubliceerd. En het ziet er goed uit want het rapport verwacht een sterkte groei aan inkomsten en een stabiel of zelfs groeiend personeelsbestand. De grootste aanpassingen worden verwacht op het vlak van technologie, met de invloed van AI.

UFI geeft twee keer per jaar een sectorrapport uit met een soort van ‘staat van zaken’ waarin de pols van de industrie wordt genomen. Deze 33ste editie werd afgesloten in juli 2024 en bevat gegevens van 453 bedrijven in 68 landen en regio's.

De resultaten in het rapport tonen aan dat de beurzensector verwacht om in 2024 wereldwijd recordomzetten te boeken, die het post-pandemische herstel dat gemiddeld eind 2023 werd bereikt zou overtreffen.

Wereldwijd verklaart 48% van de bedrijven dat ze van plan zijn om hun personeelsbestand de komende 6 maanden uit te breiden, terwijl nog eens 48% aangeeft dat ze hun huidige personeelsbestand stabiel zullen houden.

“Toestand van de economie op de thuismarkt” is de meest dringende kwestie (22% van de antwoorden wereldwijd), gevolgd door “Wereldwijde economische ontwikkelingen” (15% van de antwoorden).

Iedereen is het erover eens dat AI van invloed zal zijn op de sector: 90% van de bedrijven geeft dit aan en een groeiend deel van de bedrijven meldt dat ze reeds actief gebruikmaken van deze nieuwe technologie.

Download het UFI Global Barometer rapport hier: https://www.ufi.org/…/global-reports/global-barometer/