Duaal Leren in de eventsector: opleiding Podiumtechnieker

Ben je geïnteresseerd in het technisch en organisatorisch aspect van optredens of festivals en ga je in september liever niet opnieuw op de schoolbanken zitten? Kies dan voor de opleiding Podiumtechnieker in Duaal Leren! Je wisselt het klaslokaal in voor een leertraject bij een ervaren eventbedrijf en verdient meteen een cent bij.

Het is bijna september en dat betekent terug naar de schoolbanken. Wie liever de handen uit de mouwen steekt in plaats van in de klas te zitten en goesting heeft om mee te draaien in een bedrijf, kan ook kieze voor ‘Duaal leren’: een opleidingstraject waarbij je de job stap voor stap al doende leert.

Duaal leren is een prima alternatief voor wie graag leert in de praktijk. Je combineert vier dagen werken op de werkplek met één dag les. In vergelijking met het klassieke onderwijs zit je dus veel minder in de klas. Bovendien omvat de lesdag slechts vier uren algemene vorming en vier uren beroepsgerichte vorming, de lessen zijn afgestemd op wat je leert op je werkplek. En die werkplek kan ook in de eventsector liggen!

Hou je van een goede (live)show en heb je interesse in het technisch en organisatorisch aspect van optredens of festivals? Kies dan voor de opleiding podiumtechnieken van Syntra in duaal leren: dé praktijkopleiding bij uitstek. Word een specialist in licht, geluid en video en leer de vaardigheden om op technisch vlak een optimale voorstelling, concert of beurs op te bouwen. Je gaat vier dagen per week aan de slag bij een eventbedrijf waar je de knepen van het vak leert van een mentor/vakexpert, aangevuld met één dag les bij Syntra. Wat je moet kennen en kunnen, leer je dus vooral al doende.

Duaal leren biedt heel wat voordelen: je krijgt een maandelijkse leervergoeding, je doet werkervaring op, je blijft ten laste van je ouders voor kinderbijslag en fiscaliteit en je kan je diploma secundair onderwijs behalen.

Meer info: https://www.syntra-ab.be/opleidingen/podiumtechnieker