De vijftig invloedrijkste Belgen in de muziekindustrie

Kijk eens aan: Hedwig De Meyer van Stageco staat op de 18de plaats in Humo’s Belpop 50 Powerlist, de lijst met namen die de muziekindustrie zelf beschouwt als echt invloedrijk in dit land van uitzonderlijke liedjes, bands en festivals.

Hedwig De Meyer kent zowat iedereen in de sector, heeft alles gedaan en alles gezien wat er te doen en te zien is op het gebied van enscenering, touren en live entertainment. Als je bedenkt hoeveel mensen Hedwig heeft geïnspireerd in de industrie, dan is het absoluut niet verwonderlijk dat hij een plaats in deze top 50 krijgt.

Je kan de krasse zeventiger nog steeds elk jaar de volle vier dagen op de wei van Werchter vinden en van elke tour die Stageco doet wil hij minstens twee concerten zien. De oprichter van Stageco is ondertussen CEO af (hij werd opgevold door Hans Willems van WICreations) al blijft hij Chief Visionary Officer. Hij maakte van het bedrijf in Tildonk een wereldspeler, maar toch blijft hij altijd bescheiden en in voor een grapje. In zijn ogen zie je nog altijd de bevlogen Chiroleider die Rock Werchter in de jaren 70 oprichtte en het festival samen met zijn levenslange vriend Herman Schueremans naar internationaal niveau tilde.

Je kan het artikel in Humo hier lezen: https://lnkd.in/eKHAgrAm