BESA heeft een nieuwe voorzitter

Sinds 25 juni hebben we bij BESA een nieuwe voorzitter. Juul Van Gils werd door de raad van bestuur van voorzitter ad interim tot volwaardig voorzitter benoemd.

Toen Tom Bilsen vertrok van Stageco naar Live Nation, gaf hij ook zijn mandaat terug als voorzitter van BESA. Als organisator in plaats van leverancier kon hij die functie immers niet meer uitoefenen. In afwachting van een nieuwe voorzittersverkiezing bleef Juul Van Gils als voorzitter ad interim op post. Die interimfunctie werd op de laatste vergadering van de Raad van bestuur omgezet naar een volwaardig voorzitterschap voor de volgende vier jaren. Koen Van Kerckhoven (Showtex) werd meteen ook aangesteld als bestuurder.

Er ligt heel wat werk op de plank voor de nieuwe voorzitter. De verdere integratie van de verschillende eventfederaties onder de koepel van de Event Confederation, het gestage werk achter de schermen rond het paritair comité, richtlijnen rond veilig werken op events, … het is maar een greep uit de dossiers waar binnen BESA aan wordt gewerkt.