Terugblik naar de zomer: Les Ardentes 2024, vurig zoals altijd!

België heeft een schitterende festivalcultuur en dat geldt voor beide zijden van de taalgrens. Zo wordt in Luik elk jaar het electro-rockmuziekfestival Les Ardentes georganiseerd. Aan het succes van het festival werkten ook heel wat BESA leden mee!

De naam van het festival betekent letterlijk “de vurigen”, een verwijzing naar "La Cité Ardente", de bijnaam van de stad Luik. Gepassioneerd zijn de organisatoren zeker en vast! Dit jaar was het al de achttiende editie van het festival, dat sinds zijn eerste in 2006 is uitgegroeid tot een vaste waarde in de festivalkalender, met een indrukwekkende line up van meer dan 100 internationale artiesten, en ontvangt de grootste namen uit de urban, hip hop en rap scene. Ook dit jaar weer was het van 11 tot 14 juli vier dagen lang plezier voor 220.000 festivalgangers, ook al zorgde het regenweer voor moeilijke omstandigheden op vrijdag.

Je dient statistieken, marketing cookies te accepteren om deze content te kunnen bekijken.

Ook BESA-leden werkten mee aan dit zeer fijne festival. Hieronder een overzichtje, in alfabetische volgorde (als we iemand over het hoofd hebben gezien: geef een seintje! Dan passen we dat uiteraard graag aan).

  • ACEG (keuringen)
  • ASP (frequency control & walkies)
  • AVM SFX zorgde voor spectaculaire pyrotechniek op alle stages, met 26 Galaxis Showtechnik G-flames with Flame Bar, 10 MAGIC FX CO2 Jets, 18 Explo SFX Wave Flames, 6 Magic FX Pump Stations, 10 Magic FX Hellfire Heads, 8 Galaxis PFE Advance 10, 180 Products of Pyro.
  • Kick (alle backline en backliners)
  • Manus/Jochen Kerkhofs (freelancer voor iD2Q lichtdesign)
  • PRG was verantwoordelijk voor geluid, licht & video voor de Phoenix stage (main stage indoor), waar grote namen als Niki Minaj, Paul Weller, enz. … hun opwachting maakten. Wat het licht betreft ging het om Clay Paky B-Eye K20, Arcaline, Sharpy, Grand MA-2. Qua geluid werkten zij met de systemen Adamson E15, S10 en E219 met voor de regie de Digico SD-7 & SD-10, Midas XL4 & H3000 en Yamaha PM5D. Om een goede akoestiek te garanderen installeerden ze ook 500m² aan Acoustic Baffle en 2000m² aan doeken.
  • Protection Unit zorgde al voor het veertiende jaar op rij voor de veiligheid op het terrein met een hele equipe van 250 security agenten, stewards, dronepiloten, agenten te paard en logistieke medewerkers.
  • Splendit zorgde voor audio, licht & LED-schermen voor het Big Eye podium (second stage outdoor), een mooi podium met LED van Screenit, audio van d&b audiotechnik en licht van Chauvet Professional, ROBE lighting en Briteq.
  • Stageco zorgde voor de stages zelf, zowel de Phoenix stage als de Big Eye stage.
  • Showtime Entertainment Services/Rahel Feidler (stagemanagement van de Big Eye stage)
  • To B-Seen (health & safety management)
  • Total-E mocht het Instagram VIP-deck inrichten en de Proximus interviewhoek inrichten en zorgde voor de merchandising standen.

Foto's: de foto's zijn afkomstig uit de eigen communicatie van de bedrijven in kwestie.