Historalia’s “Jeanne d’Arc” wegens succes nu al verlengd!

Vanaf 14 augustus 2024 presenteert BESA member Historalia het grootse musicalspektakel ‘Jeanne d’Arc’ op het domein van Kasteel de Merode in Westerlo. De productie werd wegens groot succes nu al verlengd!

De zomer van 2024 wordt de zomer van Jeanne d'Arc, het Franse boerenmeisje dat de heldin van Frankrijk werd. Historalia vertelt haar epische verhaal in een fantastisch musicalspektakel, op muziek van Sam Gevers en met liedjesteksten van het talentvolle schrijversduo Jef Hoogmartens en Jelle Cleymans. Wie goed kijkt herkent in Jeanne d’Arc misschien ook Mega Mindy. Lotte Stevens, die de iconische rol van Jeanne d’Arc voor haar rekening neemt, nam in 2021 die rol van Free Souffriau over.

Photographer: Photography Seppe | Copyright: Photography Seppe; Historalia

Door middel van producties als Marie-Antoinette, Kerstmagie, Albert I, Rubens, 1830, Damiaan en nu Jeanne d’Arc wil Historalia zich inzetten voor het behoud van cultureel erfgoed. Al 10 jaar lang vergast Historalia ons dan ook op spectaculaire historische muziekspektakels tegen de backdrop van de mooiste kastelen in binnen- en buitenland.

Historalia, het geesteskind van Simon de Merode, wil daarmee verder gaan dan alleen maar entertainment. Het productiehuis streeft ernaar om geschiedenis levendig en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Met hun passie voor geschiedenis brengt Historalia verhalen tot leven en dompelt de toeschouwers onder in een andere tijd en wereld. Met zorgvuldig ontworpen kostuums, decor en muziek, brengen zij een unieke mix van entertainment en leerrijke feiten op het podium. Met die combinatie van educatie met vermaak biedt Historalia ons een unieke manier om het verleden op een boeiende manier te ontdekken. Daar is het bedrijf terecht trots op.

Vanaf 14 augustus 2024 kan je terecht op het domein van het prachtige kasteel de Merode in Westerlo voor ‘Jeanne d’Arc’. Beleef de epische reis van Jeanne d’Arc in dit nieuw, adembenemend musicalspektakel van Historalia. Laat je meeslepen door het verhaal van deze legendarische Franse heldin en ontdek de strijd, moed en opoffering die haar tot een icoon maakten. Met indrukwekkende decors en krachtige symfonische muziek, brengt Historalia Jeanne d’Arc tot leven zoals nooit tevoren!

Meer info & tickets: https://www.historalia.be/jeanne-darc/