Opleiding Crowd Safety Management – 22-23-24/10 2024

Na vier succesvolle edities organiseren BESA member ToB-Seen en de Britse collega’s van Crowd Safety Training (The Square Metre) in oktober opnieuw de driedaagse cursus Crowd Safety Management. Deze cursus is speciaal ontworpen voor iedereen die verantwoordelijk is voor de veiligheid van het publiek tijdens evenementen en dus de basisbeginselen en toepassingen van crowd management dient te kennen.

Tijdens de cursus worden onder andere eigen aangebrachte cases onder de loep genomen. Deelnemers krijgen onder meer antwoord op volgende vragen: Hoe en wanneer vormt het publiek een kritieke massa? En hoe beïnvloeden de technieken van ontwerp-, informatie- en managementsystemen het gedrag van het publiek?

Zowel de Britse visie als de Belgische aspecten zullen belicht worden. De cursus wordt geleid door twee experten op vlak van crowd science en risk analysis: Robbie Naish (UK), die wereldwijd praktijkervaring heeft, en Bart Bruelemans, crowd safety expert in België.

Op het einde van de 3-daagse cursus zal je begrijpen hoe individuen en menigten reageren op en zich gedragen in publieksruimten op drukbezochte evenementen. Je zal ook de safety implicaties verkend hebben voor het ontwerpen en managen van dergelijke ruimten door gebruik te maken van geschikte modeleringstools. Daarnaast zal je in staat zijn om risk management technieken toe te passen voor het ontwikkelen van een robuust crowd management plan.

De cursus is geschikt voor eventplanners, preventiediensten, diensten noodplanning, managers van evenementenlocaties en -hallen, security, politie en anderen met een vergunningverlenende, planning- of eventmanagementverantwoordelijkheid.

Meer info:

  • De opleiding vindt plaats op 22, 23 en 24 oktober 2024, telkens van 9u30 tot 16u30.
  • Locatie: Play Zuid, Vlaamsekaai 81/83, 2000 Antwerpen.
  • De voertaal tijdens de cursus is Engels.
  • De prijs voor deelname bedraagt 1.325,00 EUR exclusief BTW.
  • Interesse? Schrijf je hier in.
  • Voor vragen kan je terecht bij eline@tob-seen.be